Blogg

Ny myggpest plager beboere og ferierende turister i Màlaga

Share this post

Màlaga har nå intensivert kontrollen og samtidig bedt regionen om tillatelse om å få en slutt på problemet som man mener stammer fra Guadalhorce-elven.

For 2 gang i år opplever innbyggerne vest i Màlaga en mygg-boom og nå vil man èn gang for alle få slutt på problemene. Det er firmaet Athisa Medio Ambiente som har fått oppgaven om å prøve å bekjempe diverse plager i byen. Områdene Sacaba Beach, Litoral og Guadalmar er nestemann ut og med den rette tillatelsen går de  løs på vannområdene i disse stedene.

Les også: Myggjager fra Thermacell testet positivt mot hjortelus 

– Man antar at plagen er provosert fram av østavinden som har blåst inn fra havet en stund nå og som har ført til at det er skapt sandbanker på den høyre bredden av elven. Det har så resultert i at vannstanden i lagunene har steget fordi vannet ikke har kunnet strømme ut i havet. Konsekvensen av det er at det har fuktet myggeggene som har ligget i området og som dermed er klekket ut, sier direktøren for miljøavdelingen i Málaga, Luis-Medina Montoya, til avisen Málaga Hoy.

Det man trenger for å bekjempe myggen i byen, er vannoppløselige tabletter som også er litt giftige. Middelet angriper larvene så fort det oppløses i vannet. Det har vist seg å være den mest effektive måten å bekjempe den typen mygg på som man vanligvis finner i Málaga.

Mygg har hatt de beste vilkårene for å formere seg i år etter noen regnfulle dager i mai, og det er klager fra beboerne som har fått kommunen til å reagere. Det samme scenariet oppstod også i fjor høst da det også regnet intensivt i flere dager både i september og oktober. Den økte fuktigheten og de høye temperaturene gjorde at man sist år måtte forlenge bekjempelsesperioden helt fram til desember – to måneder lengre enn normalt.

Les også: Thermacell myggjager effektiv mot mygg som kan bære Zikavirus

Selv om man trodde at man måtte bekjempe tigermyggen denne sommeren, viste undersøkelser at det ikke er snakk om denne invasive arten. Det slo man fast etter få dager etter at tilkalte eksperter fra Huelva kom til byen. De artene som er funnet, er brune med noen lyse striper, og stikkene kan framprovosere sterkere reaksjoner enn de myggene man normalt ser i området.

Kommunen har også bedt regionen om å hjelpe til med å få fjernet sandbankene som blokkerer for at vannet fra Guadalhorce-elven kan renne ut i havet. På den måten vil man være et stort skritt nærmere bekjempelsen av myggplagen i Málaga.

Også tigermygg (små og lydløse) plager Costa del Sol i år, så hvis du skal ut å reise til Spania, husk å ta med deg riktige myggmidler. Spray, roll-on, spiral og melk fra Myggolf er gode produkter hvis du er mye på farten og må beskytte deg fra myggen, men er du mye på terrassen, ute i skogen og hagen, er myggjagere fra prisvinnende Thermacell riktig valg for deg. Bare skru den på og nyt din myggfrie sone på 20 m2.

 

.

  • www.noragent.no
  • www.malagahoy.es/
  • norskemagasinet.com

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*

Relaterte artikler