Blogg / mygg

Google erklærer krig mot myggen

Share this post

Google har det samme problemet med mygg som vi mennesker har, at vi ikke liker myggen.  På grunnlag av dette skal et spin-off selskap av Google, Verily Life Science, hjelpe California med myggproblemet. 

For å forstå hvordan Google ble blandet inn i mygg, er det viktig å forstå at Google er mer enn en søkemotor. Det er ikke bare “Google” lenger. For noen år siden annonserte Google at bedriftens nye navn er Alphabet Inc., en endring som er ment for å hjelpe folk å forstå at det gjør mye mer enn å dominere internett. For eksempel, jobber spin-off selskapene med ulike prosjekter inkludert selvkjørende biler, kunstig intelligensprogrammering og smarte boliger. Blant de andre ikke-søkemotorene finner vi Verily Life Science, et forskningsfirma fokusert på levende organismer.

I 2016 annonserte Verily The Debug ProjectEt prosjekt som har som mål å redusere den ødeleggende globale helseeffekten som sykdomsbærende mygg påfører mennesker over hele verden.

Les mer: Reddet musikkfestival fra å drukne i mygg 

Det første offentlige skrittet mot det målet skjedde i Fresno i California i juli 2017 da Verily kunngjorde at det var å slippe mannlige Aedes aegypti mygg som hadde blitt behandlet med bakterier. Når disse smittede hannene går i naturen med kvinnelige A. aegypti mygg, blir sterile egg produsert, og det bør kutte ned antallet nyfødte mygger. A. aegypti er kjent for å bære Zika, dengue og chikungunya, sykdommer som har ødeleggende effekter rundt om i verden.

Verily sier at de vil teste bakterieinfiserte mygg i to nabolag i Fresno som bare dekker ca 300 mål. Google sin ekspertise kommer i form av analysering av data, overvåke resultater og bruke teknologi for å avle utgivelsespopulasjonen.

Les mer: Myggfelle fra Mosquito magnet, før og etter 

Resultatene av dette vil nok ikke bli publisert i noen nær fremtid fordi Verily ønsker å observere og overvåke populasjonen nå og fremover for å se om introduksjonen av bakterieinfiserte hanmygg fungerer som forventet. Hvis dette går veien, vil populasjonen av vill A.Aegypti mygg reduseres drastisk i dette gitte området i Fresno, California.

Er du bekymret for hvordan du kan beskytte deg og dine mot mygg? Ta en titt på myggfellene fra Mosquito Magnet. Vi selger CO2 myggfeller som lurer myggen vekk fra mennesker og kjæledyr og inn i fellen hvor de dehydrerer og dør.

For å lære mer om myggfellene fra Mosquito Magnet, følg oss på Facebook (vi heter selvfølgelig Mygg)!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*

Relaterte artikler