Blogg / Flått

Slik gikk det da 30 testpersoner i Norge testet Thermacell Flåttkontroll

Share this post

Thermacell Flåttkontroll er et nytt og revolusjonerende produkt som kom på det norske markedet i 2017. Flåttkontroll fjerner flått i hagen din og gjør sommeren tryggere for deg, familien din og kjæledyrene dine.

Flåttkontroll er utviklet og patentert av forskere fra Harvard University, og vitenskapelige tester av metoden viser at produktet reduserer flåttbestanden med opptil 90% i området det legges ut.  Vi ønsket å få tilbakemelding fra norske familier som opplever problemer med flått i sin hage, og prosjektet startet i løpet av sommeren 2017.

Les også: Her er flåtten mest aktiv

Av mange interesserte plukket vi ut 30 aktuelle personer på forskjellige steder i Norge som hadde problemer med flått på eiendommen sin. Produktene ble sendt ut og noen måneder senere kunne vi starte å samle inn tilbakemeldingene.

Prosessen

Flått trenger et blodmåltid for å vokse, og har ulike typer verter for å få blod gjennom dens ulike stadier av livet. Som nymfe, det første stadiet i flåttens livssyklus, er mus en naturlig kilde for et blodmåltid. Mus kan være bærere av borreliavirus som kan overføres til flåtten, og på den måten blir flåtten en potensiell smittebærer som kan smitte oss mennesker. Ved hjelp av Thermacell Flåttkontroll kan man forstyrre denne syklusen.

mus rød ring endelig.png
Flåttnymfer har festet seg på mus for sitt neste blodmåltid.

Thermacell Flåttkontroll består av pappruller (litt mindre enn en dorull) som inneholder biologisk nedbrytbar bomull som igjen inneholder den aktive ingrediensen permetrin. Bomullen er naturlig for mus å benytte i sitt rede, og permetrin er dødelig for flått. Det er ikke skadelig for mus i denne sammenheng.

Når rullene er strategisk plassert på ulike steder i hagen, stjeler musen bomullen. Når mus kommer i kontakt med bomullen vil permetrinen overføres til musens pels, hvor flått setter seg for å få blod. Flått som setter seg på disse musene vil derfor dø. Altså; poenget med Thermacell Flåttkontroll er at mus blir effektive flåttdrepere.

flått custom
Mus har tatt ut bomull fra flåttrørene.

Thermacell Flåttkontroll virker over noe tid og legges ut 2 ganger i året, tidlig vår og på sensommeren.

Resultatet

Etter noen måneder sendte vi ut et spørreskjema for å avdekke hvorvidt Thermacell Flåttkontroll kunne hjelpe de som har problemer med flått i hagen og resultatet var tydelig:

  • 100% mente produktet var svært enkelt å bruke
  • 90% mener de har fått redusert flåttbestanden i hagen sin
 • 90% ønsket å anbefale produktet videre

Tilbakemeldingene

Deltakerne ga oss noen tilbakemeldinger etter endt prosjekt og her er et utdrag:

  • Jeg har hatt gleden å prøvd dette flåttproduktet denne vår/sommeren og kan varmt anbefale det. Vanligvis får vi flått bare vi går på plenen- i år har jeg hatt kun 1 flått, eldste sønn bruker å ha 4-5-6 hver gang han er på besøk, i år har han bare hatt 1.Jeg har beveget meg i kratt der jeg tidligere har fått på meg flått, men i sommer har jeg ikke fått noen på meg. Dette syns vi virker lovende.
 • Ja det er testet, la det i bed og mur rundt huset, har funket helt fint, hunden har også vært flåttfri i år. Til å anbefale!
 • Her går det så det suser, ikke plukket flått på verken meg, kona, barn eller kjæledyr.
 • Dette funker meget bra. Før kunne vi ikke ta på blomstene eller luke bedd, men det kan vi nå med god samvittighet takket være Thermacell Flåttkontroll.
 • Går kjempeflott. Har ikke sett noe flått inne etter de ble lagt ut og heller ikke funnet noe på dyra. Vi så langt storfornøyd med produktet.
 • Pleier alltid å finne noen flått på både hunden og katten min i løpet av sommeren. I år har de vært flått-frie begge to, selv om de herjer rundt i en stor hage rett ved skogen.
 • Vi la ut rullene her for to mnd siden, har faktisk ikke tatt en eneste flått på hundene våre siste måneden.. Og vi har egentlig myyye flått her vi bor. Anbefales!
 • Har fungert veldig bra her hos oss. Merker det spesielt på katten vår, ingen flott lenger! Anbefales!
Thermacell Flåttkontroll
Thermacell Flåttkontroll fåes kjøpt i to størrelser; 8 pk og 16 pk.

10 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*

Relaterte artikler