Blogg / Flått

Flere smittes av Lyme borreliose etter flåttbitt hvert år

Share this post

Når flåtten biter oss eller kjæledyrene våre kan vi risikere og bli smittet med sykdom og tall fra Folkehelseinstituttet viser at antall smittede øker hvert eneste år.

I 1990 er de første tre registrert med smitte av Lyme borreliose, mens i 2016 var det hele 331 personer som ble smittet med denne sykdommen.

Lyme borreliose er mest utbredt

Folkehelseinsituttet (FHI), skriver at Borreliose er mest utbredt hos personer som er bosatt i Vestfold og sørover langs kysten og opp til Møre og Romsdal. Det er også den vanligste flåttbårne sykdommen i Norge og Europa.

Les mer: Alt du trenger å vite om Thermacell Flåttkontroll

Hvordan blir vi smittet?

Gnagere er den største verten for flått, men andre pattedyr og fugler kan også være vert for Borreliabakterien, skriver FHI. Overføringen av smitte til mennesker skjer via en vektor, som i Norge er skogflått og fuglefjellflått.

Før flåtten utvikler seg fra nymfe til voksen flått, fester den seg hovedsaklig til mus. På dette grunnlaget har Thermacell utviklet Flåttkontroll som er biologisk nedbry8 Flåttrullertbare ruller fylt med bomull som innehar et insektmiddel som kun dreper flått. Musen dreper flått via middelet den får på pelsen sin etter at den henter bomullen for å bygge reir.

Det er ikke farlig for musen, andre insekter, mennesker eller kjæledyr.

For å fjerne flått anbefaler vi Thermacell Flåttkontroll som beskytter deg og din familie mot flått  i dens naturlige økosystem uten å være en trussel mot miljøet.

Kjøp her.

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*

Relaterte artikler