Blogg / Mosquito Magnet / mygg / Myggolf / Thermacell myggjager

Slik beskytter du mot mygg på ditt utendørs arrangement

Share this post
Sommer er helt klart den beste tiden av året – helt til myggen ødelegger den gode stemningen. Dersom du planlegger en utendørs begivenhet der gjestene skal spise bør du også sikre deg mot at ingen spiser på gjestene dine. Uansett om det serveres mat eller ikke skal vi hjelpe deg med hvordan du sørger for at gjestene dine ikke er på menyen til myggen og knotten.

 

Beskytt dine gjestene dine på utendørs arrangementene

Det er mange typer utendørsarrangementer som kan bli ødelagt av ubudne gjester med vinger. Når du planlegger dette er det lurt å vurdere dine gjesters komfort – ingen setter pris på å vifte mygg i løpet av det som skal være en underholdende begivenhet. Utendørs myggkontroll bør du tenke på hvis du skal en av disse tingene gjennom sommeren:

Bryllup

Et av livets store milepæler. Et bryllup er en viktig hendelse som krever nøye planlegging og oppmerksomhet for detaljer. Bryllupsbildene fanger dagens spesielle øyeblikk som inkluderer glade og komfortable gjester som nyter utendørsbryllupet til det fulle. Dersom du har forberedt deg godt på myggbeskyttelse vil dette sikre bryllupsbildene og humørfylte gjester. Det hadde jo vært litt kjipt dersom bildene og minnene bestod av viftende og irriterte gjester?

Restauranter med uteservering

Alle restauranter med uteservering gleder seg til sol og sommer så de kan fylle opp restauranten med glade og fornøyde gjester som nyter sola med god mat og drikke. Men et hyggelig restaurantbesøk i fine omgivelser kan fort bli uhyggelig hvis myggen invaderer stedet og dersom du ikke har en plan for restauranten din bør du begynne å tenke på det nå.

Utendørs musikkarrangementer og festivaler

Planlegging av et musikkarrangement eller en festival kommer med en hel del hensyn du må ta. Hovedfokuset til arrangementet er alltid musikken og publikum kommer dit for å nyte hverandres selskap – ikke for å vifte bort mygg til de blir slitne. Unngå skuffa artister og gjester ved å planlegge en effektiv og robust myggkontroll av området ditt.

En rekke alternativer for myggkontroll for utendørsarrangementer

Bryllup, utendørsrestauranter, musikkarrangementer og festivaler er vanlige steder som trenger en vurdering av myggproblemer. Men det er også andre typer hendelser som krever en vurdering av myggplagen i området, for eksempel utendørs bursdagsfest og grillarrangementer, firmafester og mange flere.

Når du planlegger et utendørs arrangement, kan du vurdere en rekke metoder for å forhindre mygg i å invadere området ditt. Her er noen av metodene som vanligvis vurderes:

• Zappere
• Myggnetting
•Myggmiddel
• Mygglys og Myggspiral
• Thermacell Myggjager
• Mosquito Magnet Myggfelle

Ikke bli Zappet

Vi starter med de tingene som ikke fungerer eller er mindre praktiske, hvorav det første er zappere. Zappere fungerer veldig bra for å drepe mange flyvende insekter. Dessverre er mygg ikke på listen over insekter som i særlig

grad tas av disse. Zappere virker med et fluorescerende lys for å tiltrekke seg insekter. Rundt lyset er et elektrifisert nett. Når insektet flyr mot lyset, treffer det en netting og “zap” – spenningen i nettingen er tilstrekkelig til å drepe insektet. Mygg er imidlertid trukket mot visse tiltrekkende stoffer, og fluorescerende lys er ikke en av dem. Hvis fluorescerende lys er tiltrekkende på mygg er det, i følge forskning, i svært liten grad og zappere er så å si ineffektive ift. mygg. I studier har det ikke vært forskjell mellom antall mygg i områder som var “bevoktet” av zappere og de som ikke var. De ser ut til å fungere på insekter generelt (mange nattinsekter dør i zappere), men trolig vil de ikke redusere mye ift. myggbestanden i et område.

Myggnetting – for mindre områder

Myggtelt eller myggnett er en annen tilnærming som ofte brukes til å forhindre myggplagen. Myggnett er vanligvis best brukt til å dekke et lite område, som en seng, for å forhindre mygg i å angripe mens folk sover. Du kan vurdere å bruke netting for å beskytte et lite lysthus, eller foran vinduer for å hindre mygg i å komme inn. Imidlertid vil gjester på ethvert utendørs arrangement, som et selskap eller bryllup, flytte rundt. Dette betyr at de skal gå inn og ut av de områdene som er beskyttet av nett. Når døren åpnes, kan mygg lett invadere det som var antatt å være et beskyttet område. For at netting å ha noen sjanse til å være effektivt på et utendørs arrangement, må det være stort. Verdens største myggnett ble avduket på en Malaria-konferanse som ble holdt i Nigeria i år 2000. Det dekket et område på rundt 50 meter på hver side, men det var ikke akkurat estetisk tiltalende. Kan du tenke deg å ha bryllupsgjestene dine under et 50 meters teltnett mens bruden og brudgommen sier “JA”? Heldigvis er dette ikke det eneste alternativet.

Myggmiddel

De fleste bruker myggspray for å løse problemet med myggstikk. Du kan finne myggmidler solgt under mange forskjellige merkenavn, og de fleste inneholder kjemikalier, ofte DEET eller Saltidin. Disse virkestoffene fungerer ved å påvirke reseptorene som myggen bruker for å finne deg og dermed blir det vanskelig for myggen å lokalisere deg. Selv om myggspray kan være effektivt når det brukes på en enkeltperson, vil det ikke være veldig effektivt på et utendørs arrangement som et bryllup, eller når en restaurant serverer mat utendørs. For det første, for at myggspray skal virke, må du dekke alle utsatte områder av huden. I tillegg til sterk lukt er det problematisk å bruke myggspray for alle store utendørsarrangementer, spesielt når du serverer mat.

Mygglys/myggspiral

Mygglys er en del benyttet for å holde myggen unna. Produktet inneholder kjemikalier, som citronellaolje, som er et kjent insektmiddel. Når du tenner et mygglys blir kjemikaliene utsendt i luften og kan bidra til å holde mygg i sjakk i et begrenset område i opptil 36 timer. Men hovedproblemet når man vurderer mygglys til et utendørs arrangement er antallet du trenger for å ha særlig effekt på et åpent, og potensielt stort område. Forskere ved North Dakota State University konkluderte med dette i en nylig studie.

Brennende mygglys på middag eller på gjestebordene reduserer myggplagen noe, men du må tenke større for å virkelig takle utfordringen ved utendørs arrangementer.”

Myggspiral fungerer ved at de avgir en røyk som er tilsatt et myggjagende middel. Etter man har tent på myggspiralen vil en røyk holde noe mygg unna, men som regel er effekten begrenset. Myggspiral kan fungere rundt et bord, spesielt hvis det tennes på flere, plasseres under bordet osv.

Løsningen for mindre arrangementer: 10-300 Kvadratmeter

Men hvis de nevnte tingene ikke fungerer.. Hva bruker man da? Det er her Thermacell myggjager kommer inn. Et genialt og lite produkt som gir deg myggfri sone på 20m2. Det kommer i en rekke varianter og drives av en medfølgende gasspatron som settes inn i apparatet. denne gasspatronen varmer opp med medfølgende matte som avgir insetkjagende lukt. Når mygg, knott eller andre blodsugende insekter kommer inn i et område hvor Thermacell er aktiv vil de stikke avgårde, ellers vil de dø hvis de oppholder seg for lenge i denne sonen.

For et terrassebord vil Thermacell være perfekt, men for en større terrasse anbefales det å sette ut flere myggjagere og på den måten, ved bruk av flere Thermacell, jage mygg fra store områder. For uterestauranter, turistattraksjoner med uteservering og liknende vil Thermacell være en perfekt løsning for å holde uteområdet myggfritt.

En gjeng venner som nyter 20m2myggfri sone med Thermacell Halo mini.

Velger du denne løsningen bør du tenke på følgende: Hvor stort er område du vil beskytte? Er det en terrasse på f.eks 100kvm og du ønsker den myggfri, bør du gå til innkjøp av 5 eller flere Thermacellapparater (det spiller ingen rolle hvilken modell du velger – de funker på samme måte: 20m2 myggfri sone). For slike arrangementer vil vår nye Halo Mini (bilde over) passe perfekt. Den kommer i ulike farger, stilig design og vil passe godt inn i ditt utemiljø.

Løsningen for større arrangementer 300 kvm> : Mosquito Magnet myggfelle

Heldigvis er det en nyere løsning på problemet hvis man skal ha større arrangementer, og det kalles Mosquito Magnet. Som navnet tilsier, i stedet for å avstøte mygg fra et område, tiltrekker fellen dem og dreper dem deretter. Det er så effektivt at det i noen tilfeller faktisk kan ødelegge myggens livssyklus. Mosquito Magnet er basert på mer enn 18 års forskning og patentert teknologi – det er en virkelig revolusjonerende tilnærming til å stoppe mygg. Fellen er propandrevet. Den konverterer til CO2, som er hva pattedyr puster ut med hver pust. CO2 utgis ved akkurat riktig temperatur – og med nok fuktighet – for å gjøre det tiltrekkende for mygg som om det er et varmblodig måltid som venter på å bli “spist”. Når mygg er lokket i nærheten av fellen, tiltrekkes de direkte av det ved hjelp av en sekundært tiltrekkende luktstoff. Når myggen er nær fellen blir den sugd inn i et nett, da det er et lite innsug ved fellens hode. Det kalles Counterflow ™ -teknologi. Myggen kan ikke unnslippe fellen og til slutt dør de av dehydrering innen 24 timer.

Når du planlegger et utendørsarrangement og vil kontrollere myggproblem må du starte med å vurdere størrelsen du trenger å dekke. Det er lett å forestille seg et utendørs restaurantområde, en konsert eller et bryllup som vil omfatte et område godt over 30 meter på en side. Mosquito Magnet tilbyr en uslåelig forsvarssone mot mygg. Mindre områder dekkes bra ved bruk av Thermacell. Men med en Mosquito Magnet kan du beskytte et område som er så stort som 4 mål. Det er ingen praktisk måte å beskytte et stort område med lys på. Mosquito Magnet gir den effekten som følger med å beskytte gjestene uten å bekymre seg for å holde stearinlys tent eller gjentatte ganger sprøyte DEET over hele området, bare for å oppdage at innsatsen din mislyktes

Finn ut hvor du skal plassere fellen

Som en arrangør må du gjøre forberedelser til hvor arrangementet skal holdes, størrelsen på området, og hvilken retning du tror myggen kommer fra. Den beste strategien er å plassere fellen mellom der du regner med myggen kommer fra og hvor gjestene på arrangementet ditt er. Du bør også ha avstand mellom fellen og hvor arrangementet skal holdes (anbefalt avstand er 10 meter). Du vil ikke ha mygg som har et valg mellom fellen og dine gjester. Du vil at de skal finne fellen, bli sugd inn og dø. Du bør også tenke på å plassere fellen i skyggen hvis det er mulig. Myggene liker ikke direkte sollys veldig godt. Plassering av Mosquito Magnet i skyggen gir deg større sannsynlighet for å fange dem.

Ulike modeller å velge mellom

Det er 2 forskjellige Mosquito Magnet-feller å velge mellom. Hver tilbyr forskjellige funksjoner, så vurder hvilke som passer best for arrangementet ditt. Mosquito Magnet Pioneer kjører på vanlig vekselstrøm og leveres med en 15 meters strømkabel. Som alle Mosquito Magnet-feller, dekker den 4 mål-. Mosquito Magnet Executive har i tillegg til å dekke 4 mål eget batteri (4 C” batterier), som gjør at du ikke trenger å forholde deg til strømledning og du står friere ift. plassering av fellen. I tillegg har den vesentlig større nett, som gjør at tømming av nett kan skje skjeldnere.

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*

Relaterte artikler