Blogg / Flått / mus

Dokumentert test av Thermacell Flåttkontroll

Share this post
I felttesten utført av forskere fra Harvard University School of Public Health i et område utsatt for Borreliose, fjernet Thermacell Flåttkontroll effektivt flått fra mus og vegetasjon i utsatte områder.

 

Lokasjon & Bakgrunn

Det ble utført en felttest av Harvard University Researchers ved The Crane Estate i Massachusets, et område med høy forekomst av lyme-sykdom. Hele 35% av beboere og 66% av innbyggerne som grenser til området hadde dette.

Tubene med Thermacell Flåttkontroll ble lagt ut i testområdet med 10 meters avstand og musen tok med seg bomullen, noe den gjør for å bygge reir. Et kontrollområde ble deretter satt opp i nærheten – uten Thermacell Flåttkontroll spredd rundt – for å sammenlikne.

Resultat

I området behandlet med Thermacell Flåttkontroll var all mus tilnærmet flåttfri ila 3 uker etter den første applikasjonen, mens musen i det ubeskyttede område hadde mye flått på seg (se skjema under).

Etter 2 år ble det foretatt en test for å sjekke flåttbestanden og det var ingen flåttnymfer i det behandlede området, men det var mange i det som ikke var behandlet. (se skjema under).

Klager fra besøkende og ansatte om flåttbitt eller flått funnet på huden var vanlig før prosjektet startet, men ble sjeldent etter prosjektet ble satt i gang.

Konklusjon: Et tryggere miljø for besøkende og ansatte

Thermacell Flåttkontroll fjerner nesten all flått på mus og i vegetasjonen i det behandlede området, noe som gjør området sikrere fra flått og potensielt farlige sykdommer.

 

Hele testen kan du lese her: https://www.thermacell.com/pages/tick-field-tests

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*

Relaterte artikler