Blogg / Mosquito Magnet / mygg

Slik plasserer du myggfellen for optimal fangst

Share this post

Riktig plassering av myggfellen fra Mosquito Magnet er kritisk viktig for å oppnå myggfri hage. Hvis myggfellen plasseres korrekt vil myggen bli lokket til fellen og ikke til deg. Høres det digg ut? Da bør du lese videre.

 

  1. Undersøk hvor myggen klekkes: Myggfellen må plasseres mellom klekkeområdet og der du oppholder deg for å kunne ta unna myggen før den kommer til deg. Vannpytter, busker, utkanten av hagen o.l er perfekte klekkeområder.
  2. Plassering: Plasser fellen så nærme klekkeområdet som mulig og minimum 10 meter unna der du oppholder deg.
  3. Vindforhold: Mygg flyr i motvind når de ser etter et måltid (les: ønsker å stikke deg for å suge blod). Etter hunmyggen har stukket et menneske (det er bare hunmyggen som stikker) veier hun dobbelt så mye og vil suse tilbake til stedet hun kom fra, god og mett.
  4. Åpent landskap: CO2/karbondioksid er tyngre enn luft og og er derfor nærmere bakken. Myggen vil følge karbondioksiden inn til fellen, men dersom fellen er plassert i f.eks høyt gress vil strømmen av karbondioksid bli hindret og myggen vil ikke finne den.
  5. Skygge: Myggen liker ikke direkte sol og varme. Etterhvert som solen går ned blir myggen mer aktiv.

Les også: Slik fjerner du myggen for godt

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*

Relaterte artikler