Blogg / Mosquito Magnet / mygg

Slik lagrer du myggfellen gjennom vinteren

Share this post

Myggfellen fra Mosquito Magnet er bygget for å beskytte deg mot mygg og knott i mange sesonger og dersom du behandler den bra vil den kunne hjelpe deg i mange år fremover.

Vedlikehold

Luktstoff: Fangstraten vil minske betraktelig dersom ikke luktetabletten byttes ut hver 28 dag. Tabletten ser kanskje lik ut men den har gjort nytten sin og du må skifte den ut for å tiltrekke myggen.

Nett: Nettet bør skiftes, spesielt hvis det har revnet eller er ødelagt på noen som helst måte. Selv når det ikke er veldig mye mygg vil fellen fortsatt samle støv og pollen som kan tette maskinen din.

Propan: Propanen byttes gjerne likt som luktstoffet, hver 21 dag (gjelder en vanlig 11 kg beholder). Vi anbefaler også at du kjøper vanlige beholdere på bensinstasjoner o.l, og at du ikke bruker selvpåfyllingsgass, da disse kan inneholde skitt og fett som ofte tilstopper maskinen din. NB! Vi anbefaler at du bytter gasslangen din annenhvert år.

Les også: Mosquito Magnet myggfelle – resultat før og etter 

 

Rengjøring og rensing: Sjekk ved viften, inni ventiler og ved nettet at ikke insekter og skitt tilstopper maskinen. Du kan gjerne skru av toppen av fellehode for å rengjøre (tørk med fuktig klut/støvsug forsiktig) og gjøre klart for neste sesong. Pass på at du skrur det forsiktig tilbake så du ikke får ledninger i klem eller setter den feil på.

Service: Før du setter fellen bort for vinteren er det anbefalt å ta en servicesjekk, noe vi anbefaler å gjøre annenhvert år. Dette innebærer teknisk rengjøring av fellen, sjekk av gasskobling/slange, sjekk av produsering av co2, bytte dyse, funksjonstest og transport. Denne servicepakken kan kjøpes i nettbutikken. Fellen sendes da til vårt sertifiserte serviceverksted for Mosquito Magnet myggfeller.

Les også: Myggfri nyhet til turfolket 

 

Lagring av fellen etter endt sesong

Når myggsesongen nærmer seg slutten og det er tid for å pakke vekk din Mosquito Magnet, følg disse stegene og du kan være sikker på at fellen er good to go neste sommer:

  1. Skru av fellen og ta av regulatoren fra propantanken.
  2. Legg regulatoren i en egen plastpose innendørs for å hindre at støv og skitt tilstopper den mens du lagrer den gjennom vinteren. NB! Vi anbefaler å bytte gasslange annenhvert år, hvor gammel er din?
  3. Koble fra batteriet og lagre det i en separat plastikkpose innendørs (hvis fellen din går på batteri og ikke strøm).
  4. Dekk til fellen din slik at ikke insekter overvintrer inni fellen og tilstopper den. Dette vil også hindre støv og fukt fra og komme inn.
  5. Lagre fellen din i en garasje eller skjul/bod for å beskytte den mot utendørselementer. Husk og rengjøre/fjerne/kaste alle insekter som kan være i fellen din ved sesongslutt, slik at det ikke ligger igjen noe insekter til neste sommer.

Følg disse stegene for best mulig vedlikehold og lagring av din Mosquito Magnet og den vil beskytte deg godt i myggsesongene fremover.

5 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*

Relaterte artikler