Blogg

World Mosquito Day

Share this post

Som en art sies det at myggen har vært eksisterende i mer enn 200 millioner år. Og som fiksjon går, i en bestemt sak skal de ha hjulpet dinosaurer tilbake til jorden!  Men i det virkelige liv er de sjelden så hjelpsomme , og har blitt klassifisert som en av de største offentlige trusler gjennom tidene.

World Mosquito Day  feires den 20. august, fordi det var den dagen i 1897 Dr Ronald Ross oppdaget at kvinnelige Anopheles mygg er bærere av mikroorganismene som forårsaker malaria. Denne vellykkede oppdagelsen, funnet av vektoren som malaria ble brukt for å spre, var svært nyttig for hvordan verden prøvde å bekjempe sykdommen.

Dr Donald Ross mottok Nobelrpisen i medisin i 1902 for denne oppdagelsen.

Siden den gang og den oppdagelsen har mennesker kjempet en kamp for å levere riktige medisiner og utslette sykdommer, som fortsatt foregår den dag i dag. Myggen har vist seg å bære på flere sykdommer som denguefeber, chikungunya og Zikavirus, men vi er også i ferd med å komme opp med nye og bedre metoder for å bekjempe de.

Det er nok sært at myggen har sin egen internasjonale dag, samtidig så er oppdagelsen for mer enn 100 å siden svært viktig for oss.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*

Relaterte artikler