Blogg

10 dufter som får myggen til å stikke av

Share this post

Mygg har en særdeles delikat luktesans og vi vet at den liker oss, men her er noen luktelementer du kan bruke i hjemmet ditt for å holde de blodsugende rakkerne unna:

1.SITRUS

Dette er mulig det vi først tenker på når vi skal snakke om myggavvisende dufter. Sitrus, som kommer fra sitrongressanlegg, er ofte brukt i kommersielle insektsprayer og stearinlys. Den har en sitron-aktig sitrusduft som er irriterende for myggen, men herlig for oss. Sitrongress kan plantes utenfor hjemmet, både attraktivt for oss og frastøtende for de blodsugende skadedyrene.

2.MYNTE

Mynte er ubehagelig for myggens ivrige sanser. Bare tilstedeværelsen av mynteplanter kan avverge disse irriterende insektene til en viss grad. Du kan også knuse mynteblader å smøre de på kroppen din og myggen vil ikke tåle å være i nærheten av huden din. Dersom du mot formodning skulle fått et bitt, vil mynten bli med på å lindre kløen.

3. BASILIKUM

Dette er ikke bare en velsmakende urte som brukes til krydder i favorittmaten din. De eteriske oljene som finnes i basilikumplanten avgir en kraftig aroma som er irriterende for myggen. Dra full nytte av denne deilige planten, ved å plante den i hagen og samtidig lage egne oljer med basilikum som hovedingrediens.

4. HVITLØK

Dette medlemmet av løkfamilien har vært brukt i mange år som en frastøtende grønnsak for så mangt. Når dette brukes, er hvitløkens aktive ingrediens “allicin” forstyrrende for vår naturlige duft og maskerer oss fra myggen. Imidlertid kan hvitløk brukes til å avskrekke mygg, selv uten å spise den. Skjær den i terninger og spre dem utover eiendommen din og oppholdssteder utendørs. Du kan også blande denne urter eller oljer for å lage en frastøtende spray for hagen din. Sprayer du dette på kroppen din i tillegg, vil ikke myggen orke å henge med deg.

5. SITRONMELISSE

Et medlem av myntefamilien som har en beroligende, sterk sitronduft som mange insekter finner ubehagelig, men bier, sommerfugler og mennesker elsker den. Planter du denne i hagen din eller smører knuste blader på huden, vil du fremstå avskrekkende på myggen og du slipper kanskje et myggstikk eller ti.

6.LAVENDEL

Selv om lavendel er en favorittduft for mange mennesker, er mygg uenig. De avskyr lukten fra den lilla blomsten og vil helst holde seg langt borte fra den. Som de fleste av plantene på denne listen, kan lavendel brukes til å trekke ut oljer som brukes direkte på huden eller lage en spray. Du kan også bare plante den i hagen din, det beste med dette er at de vakre å se på i tillegg og frisker opp landskapet.

7.RINGBLOMST

Denne blomsten er kjent for sin sterke aroma. Noen syntes den er overveldende, samme som myggen. Plant disse gylne blomstene på ulike steder i hagen din for å holde myggen på avstand, du kan også avskjære de etterhvert for å legge i vaser rundt i huset for å holde de utenfor. Som en ekstra fordel er disse blomstene også spiselige.

8.KATTEMYNTE

I de senere årene har dette blitt en populær måte å holde myggen unna på. En studie i Science Daily antyder selv at nepetalactone, plantens essensielle olje, er omtrent ti ganger mer effektiv en DEET på myggproblemer. Derfor trenger man mye mindre av denne oljen for å være effektiv fremfor midler med DEET. Plant kattemynten i hagen din eller knus bladene og gni det direkte på huden. Du kan også bruke bladene i tekoppen og dersom du har en katt i huset, er det ingen hemmelighet at de blir veldig glad for godbiter bestående av denne planten.

9.ROSMARIN

Rosmarin brukes ofte til mange andre ting enn bare å krydre maten. Denne aromatiske planten gjør underverker i hagen din når det gjelder å holde myggen unna. Hvis du griller en sen sommerkveld, kan du legge et par kvister på grillen og du kan nyte selskapet og maten uten de irriterende små krypene.

10.EUKALYPTYS

I likhet med sitrus, har eukalyptus en kraftig lukt som forstyrrer myggen sin delikate sans og kan gjøre det vanskelig for de å finne matkildene sine. Oljen fra denne planten frastøter også andre insekter som flått, mygg og sandfluer.

1 kommentar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*

Relaterte artikler