Blogg

Myggsesong og plassering av fellen, hvor skal den egentlig stå?

Share this post

​Hvis du er som folk flest, tenker du ikke engang på myggsesongen før det varme været kommer. Men myggen kommer mye tidligere enn du tror og så snart temperaturen går over 10 grader, begynner den å dukke opp og stikke deg. Er du flink, og starter forarbeidet litt før den er her, vil du forhindre at hagen din fylles opp av den blodsugende og irriterende myggen.

En mygg begynner sitt liv som et egg lagt av en kvinnelig mygg i et stille og rolig vann. Mange av artene legger gjerne en gruppe av 2-300 egg så snart temperaturen er over 10 grader og de fleste eggene klekkes til larver innen 48 timer.

Avhengig av art og temperatur, er syklusen fra egg til voksen vanligvis gjennomført på 10-14 dager og avl har en tendens til å bli mer intensiv til varmere det blir. Noen arter kan også legge egg på slutten av sesongen, som kan overleve vinteren og klekkes om våren.

Ved hjelp av en Mosquito Magnet myggfelle vil du bidra til å forstyrre myggsyklusen og dramatisk redusere myggbestanden på eiendommen din gjennom hele sesongen. Fellen vil begynne å lokke, fange og drepe mygg umiddelbart og det tar ca 3-4 uker å bryte en klekkesyklus. For best resultat, bør første felleplassering skje helt i begynnelsen av den virkelige myggsesongen, når temperaturen er rett over 10 grader. En av fellene, ​Mosquito Magnet Executive, slår seg også automatisk av når temperaturen går under 10 grader, hvor kjekt er ikke det?

I begynnelsen av sesongen bør du plassere din Mosquito Magnet nær en vannkilde eller tett vegetasjon/busker. Se  gjerne over hagen din for små vannkilder som dammer o.l. Har du mye av dette, kan det være en god grunn til at myggen liker nettopp din hage, de trenger bare en liten mengde vann for å legge egg, så kvitt deg med gamle dekk, åpne beholdere, kaffekopper eller andre ting som kan samle vann.

mosquito-magnet-trap-placement

Ettersom været blir varmere og du og din familie begynner å tilbringe mer tid utendørs, må du kanskje flytte fellen litt. Velg et sted mellom yngleplassen og områdene der alle samles i hagen, men husk at den skal stå minst 30-40 meter fra menneskelig aktivitet.

Mygg er ikke glad i direkte sollys, så velg et sted som forblir i skyggen i varmen om dagen. Mygg reiser alltid i motvind på leting etter sitt neste måltid, så hvis vindmønstrene er kjent for å skifte der du bor, må du kanskje flytte fellen fra tid til annen for å sikre at det blir motvind for dem fra hekkeområdet.

Bruk gjerne denne informasjonen om mygg, avl og myggfelle for å holde flygende skadedyr unna hagen din i sesongen som kommer. Det frister vel å gå en hel sommer uten myggstikk?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*

Relaterte artikler