Blogg

Hva er Malaria?

Share this post

Malaria er en potensielt dødelig sykdom som er forårsaket av parasitter og overføres av mygg. Det er faktisk forskjellige parasitter som forårsaker sykdommen – inkludert P. falciparum, P. vivax, P. malaria, og P. ovale – og hver parasitt som forårsaker litt forskjellige symptomer. Når denne parasitten kommer inn i leveren og deretter blodet ditt, har du malaria.

I den utviklede verden er malaria hovedsakelig utryddet, men folk kan fortsatt ta sykdommen, særlig hvis de reiser til berørte land. Noen eksperter sier at selv i Europa og USA, hvor Malaria har vært ansett som eliminert, har flere tilfeller av sykdommen blitt registrert siden tidlig på 2010-tallet. Noen forskere sier at global oppvarming, multiresistente typer malaria og menneskelig reise gjør at de som lever i tempererte, utviklede land står overfor en risiko.

Ikke glem og beskytte deg mot myggen!

malaria

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*

Relaterte artikler